Sunday, March 12, 2017

Mundir

Stara železnička stanica u Beogradu. Dan naizmenično tmuran i sunčan. Odličan tim i, naravno, dobro raspoloženje. Ovog puta sam pozirala pred objektivom Zorana Sekulića, takođe člana organizacije Ufotkavanje, o kojoj sam pisala u prethodnom postu. Pokazao je neverovatno umeće i domišljatost. Ovom prilikom bih mu se zahvalila na prelepim fotografijama. Nadam se da se i vama dopadaju!

The old train station in Belgrade. The weather was alternating between grey clouds and sunshine. The team was excellent, and normally, so was the mood. This time I posed before the lens of Zoran Sekulić, who is also a member of the Ufotkavanje organisation, about whom I've written in a previous post. He showed incredible ability and resourcefulness. I'd like to use this opportunity to thank him for gorgeous photographs. I hope you will also like it!

***

Elegantno, ali udobno. Da li moraju jedno drugo da isključuju? Ne bih se složila, a sada ću vam i dokazati. Za ovaj post odabrala elegantnu odevnu kombinaciju u kojoj bih mogla da provedem ceo dan. Haljine od žerseja možda nisu najbolji odabir tokom leta. Međutim, tokom hladnijeg vremena mogu biti veoma praktične. Ne gužvaju se i prilično su udobne. U haljini ovakvog kroja imaćete osećaj kao da ste u spavaćici. Koloritom i stilom se odlično uklopio mundir kaput. Samo ću reći - ljubav na prvi pogled. Posle dve godine i dalje predstavlja jedan od omiljenih komada iz mog garderobera. Odabrala sam i par čizmica do članaka, sa malom, ali stabilnom štiklom. Upotpunila sam detaljima poput neobičnih steampunk naočara sa pokretnim zatamljenim staklima i vintage kožnom tašnom.

Elegant, but comfortable - does it have to be mutually exclusive? I would not agree, and now I'm going to prove it to you. For this post I chose an elegant outfit in which I am able to spend an entire day. Jersey dresses are perhaps not the best pick during the summer, but during the colder weather they can be very practical. They don't wrinkle and are very comfortable. In a dress with this type of cut it feels almost as if you are in a sleeping dress. A mundir coat was an excellent fit by colour and style. I'll just say this: love at the first sight. After two years, it is still a favourite piece in my wardrobe. I also picked a pair of tall boots with a short but stable heel. I completed the outfit with details such as a pair of unusual steampunk glasses with movable darkened glasses and a vintage purse.

























Coat: Mango
Dress: H&M
Ankle boots: H&M
Ring: P....S....fashion
Sunglasses: AliExpress (you can buy it here)

Photos: Zoran Sekulić

15 comments:

  1. Predivan post. Kombinacija mi se jako jako dopada i složila bih se sa tobom da elegantno i udobno mogu da prate jedno drugo, ali bih dodala i da je to najbolji osjećaj :D. Dopada mi se ova haljinica toliko da sam očarana njome :*

    ReplyDelete
  2. Prelepa ti je kombinacija :) Bas mi se svidja ta haljinica :)

    ReplyDelete